Ciabatta

Het is duidelijk!! 100% JA om het receptje te delen. Dus hierbij in sneltempo het recept voor jullie.
De laatste dagen ben ik al om 6 uur wakker.. Veel te vroeg om de dag te beginnen! Maar dan ben ik ook het meest creatief en actief. Eerlijk gezegd begin ik dan al na te denken over het eten van de dag. Once a foodie, always a foodie…
Ik had eigenlijk het idee om een stokbrood te maken. Na even wat recepten opzoeken, kwam ik uit op ciabatta. En dat sprak me onmiddellijk aan! Ik combineer meestal meerdere recepten. Dus ik deel nu het recept en de werkwijze zoals ik het heb gedaan.

Ingrediënten 1 brood
* 350 gr bloem
* 12,5 gr verse gist of 4 gr droge gist
* 50 ml olijfolie
* 1 koffielepel zout

Bereiding
Ik heb mijn deeg in mijn keukenrobot gemaakt. Maar ik deel nu de manuele werkwijze.

Doe 225 gr bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Los de gist op in 180 gr lauw water. Giet dit mengsel in het midden van het kuiltje en roer met je vingers of een vork tot een plakkerig deeg. Kneed verder met je handen tot een elastisch deeg. Het blijft wel nog plakkerig. Dek af en laat 45 minuten rijzen. Je kan je deeg ook in een ingevette kom laten rijzen.
Ik heb mijn deeg in de mengkom van de keukenrobot laten rijzen.

Bestuif je werkblad met bloem en kneed het deeg. Voeg de olijfolie, zout en 2 eetlepels water toe. Kneed dan de rest van de bloem (125 gr) erdoor en kneed tot je een soepel deeg krijgt. Dek weer af en laat 45 minuten rijzen.
Ik heb mijn deeg in een ingevette rechthoekige schaal laten rijzen zodat het deeg al de juiste vorm krijgt.

Verwarm de oven voor op 220°C. Vul je diepe ovenschaal met water en plaats deze zo laag mogelijk. Je moet een stoomoven creëren.

Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Ik heb het bakpapier ook wat ingevet met olie.
Leg je deeg hierop en laat nog een half uur rijzen.
OPM: ik ga het recept nog eens testen zonder deze rijzing. Mijn deeg was niet zo luchtig zoals de ciabatta in de winkel. Moest dit beter zijn, pas ik het recept aan.

Bestrijk het deeg met olijfolie en bestuif met bloem. Bak de ciabatta in 35 minuten krokant in de oven. Ik had met een scherp mesje (stanley mesje) nog een tekening in het deeg gekerfd. Maar dat is optioneel.
Ik heb het brood nog 5 minuten langer laten bakken, omdat ik de kleur te licht vond. Elke oven is anders, dus bekijk het zelf maar eens.


Smakelijk!!!

Gepubliceerd door nathaliemunoz

Welkom op Sun Sea & Food... deze pagina heb ik opgestart om anderen te inspireren en te helpen in hun zoektocht naar lekker en gezond eten!

Eén opmerking over 'Ciabatta'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: