Kipballetjes met salie en pasta in een citroen-roomsausje

Wij eten graag pasta, maar we eten wel vaak dezelfde pasta. Bolognaise, met tonijn,
met vis, pesto, macaroni. De meest bekende klassiekers eigenlijk.
Nu kwam ik onlangs een heel speciaal gerechtje tegen, voor mij toch! Ik heb het gerecht aangepast en lactosevrij gemaakt. Mijn man en ik vonden het heel geslaagd, de zoon was iets minder fan. Maar als je graag citroen hebt, dan ga je dit gerecht zeker lekker vinden. Er zit ook wat salie in. Een kruid dat veel gezondheidsvoordelen heeft en vaker gebruikt wordt in de mediterraanse keuken.

Ingrediënten 4 pers
* 400 gr volkoren spaghetti (of andere pasta)
* 350 gr kipgehakt
* 1 ei
* 2 el vers gehakte salie
* 30 gr paneermeel
* 1 kl knoflooppoeder
* 1 el kipkruiden of vleeskruiden
* zeste van 1 grote citroen
* 100 ml sojaroom
* 50 gr sojaboter
* bouillon

Bereiding
Doe het kippengehakt in een grote kom. Voeg hierbij het ei, paneermeel, knoflookpoeder, kipkruiden en gehakte salie toe. Meng alles goed met een vork of met de hand. Maak je handen nat en rol balletjes van ongeveer 3 cm.
Verhit in een steelpan een beetje olijfolie en bak de balletjes gaar op middelmatig vuur. Zet ze apart.

Kook ondertussen het water voor de spaghetti en kook je pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Terwijl maak je de citroen-roomsaus.
Was de citroen heel goed. En rasp de schil van de volledige citroen. Zorg ervoor dat je het wit niet mee raspt, dat smaakt nogal bitter. Doe de schil in een steelpannetje met 100 ml water en breng aan de kook. Voeg dan de boter en room toe. Kruid met een beetje bouillon. Breng aan de kook en laat 10 minuten op een zacht vuurtje inkoken.

Schep een beetje pasta op je bord. Giet er een beetje saus over en doe er wat balletjes bij. Werk eventueel af met enkele blaadjes salie.

Smakelijk!!!

Gepubliceerd door nathaliemunoz

Welkom op Sun Sea & Food... deze pagina heb ik opgestart om anderen te inspireren en te helpen in hun zoektocht naar lekker en gezond eten!

Plaats een reactie