Chorizo kroketten

Als je in Spanje tapas vraagt, dan is de kans groot dat je er kroketten bij krijgt. Er zijn zoveel verschillende soorten. Vandaag deel ik met jullie chorizo kroketten. Heb je in het weekend wat meer tijd of krijg je bezoek? Serveer dan deze heerlijke kroketten!!

Ingrediënten 16 kleine kroketten
* 100 gr chorizo
* 25 gr bloem
* 150 ml melk
* bloem
* 1 ei
* paneermeel
* zout, lookpoeder, peper


Bereiding
Snijd de chorizo in kleine blokjes. Bak deze krokant in een hete pan zonder vetstof. Er komt genoeg vet van de chorizo af. Giet de chorizo af in een zeefje. Het vet heb je niet nodig.

Verhit in dezelfde pan de boter en doe daar de bloem bij. Bak even tot je een notengeur krijgt. Voeg dan beetje bij beetje de melk bij tot de bloem en de melk vermengd zijn. (bechamelsaus). Kruid met een beetje bouillon. Laat de saus heel goed indikken tot je precies een puree krijgt. Is de saus te loperig, kan je een gekookte aardappel toevoegen en puree maken.
Voeg dan de chorizo toe en meng alles goed onder elkaar. Laat het beslag enkele uren afkoelen in de koelkast.

Maak 3 borden klaar met telkens bloem, een geklopt ei en paneermeel. Kruid je paneermeel met lookpoeder. Heb je dat niet graag, dan laat je dat maar achterwege.

Neem met een lepel een beetje beslag en maak er een bolletje of staafje van. Je kan de kroketten vormen zoals je zelf wilt. Doe dan je bolletje eerst door de bloem, dan het ei en als laatste het paneermeel.

Bak je kroketten in olie. Ik gebruik altijd een steelpannetje apart met olijfolie. Maar je kan ook de friteuse gebruiken.
Laat afkoelen.

Smakelijk!!

Gepubliceerd door nathaliemunoz

Welkom op Sun Sea & Food... deze pagina heb ik opgestart om anderen te inspireren en te helpen in hun zoektocht naar lekker en gezond eten!

Plaats een reactie