BLOG

Wie ben ik???

Ik ben Nathalie Munoz..
Vrouw van Tom en mama van Noah.

Ik hou van de zon, de zee en van eten.
Hoe warmer de temperaturen, hoe gelukkiger ik ben.
De zee brengt me altijd tot rust. Hoewel ik niet zo van zand houd, zoek ik altijd schelpjes op het strand of kan je me in het water vinden met een SUP of al snorkelend.
Elk vrij moment maken we onze campervan of caravan klaar en trekken we weer naar de natuur.

Al zo lang ik mij kan herinneren, denk ik dag en nacht aan eten. Tijdens het ontbijt vraag ik mij al af wat ik bij de volgende maaltijd ga eten en dit gaat zo de hele dag door. Ik eet ook de hele dag door. Vaak vragen mijn vrienden waar ik al dat eten steek, aangezien ik toch slank ben.

10 jaar geleden werd ik plots heel erg ziek. Ik had bijna constant buikgriep-achtige symptomen en was op korte tijd veel gewicht verloren. Omdat ik mij ontzettend slecht en zwak voelde, ging ik naar de dokter. Daarna brak een tijd aan van een hele reeks onderzoeken waarbij ze in eerste instantie niets vonden. Heel beangstigend was dat!

Uiteindelijk konden ze nog 1 onderzoek doen, nl. de lactose-test. Op zich geen vervelend onderzoek. Je drinkt een melkachtige drank. Je moet 4 uur lang elk half uur in 2 buisjes blazen. Het is vooral lang wachten, want je moet ook stil zitten op dat moment. Daarna kwam eindelijk het antwoord waar ik al zo lang op wachtte!!

Ik had lactose-intolerantie! Oef.. Maar wat nu???

Lactose is een suiker dat in melk en in melkproducten voorkomt en wordt daarom ook wel melksuiker genoemd. Om lactose te kunnen verteren hebben we het enzym lactase nodig. Wat ik dus niet heb en daardoor kan de lactose niet opgenomen worden door mijn lichaam. Mijn lichaam ziet dat als iets lichaamsvreemd en wil daarvan af.

Daarna begon dus de zoektocht naar een nieuw eetpatroon. Uren stond ik in de supermarkten etiketten te lezen, want ja.. Bijna overal zit lactose in!!
Algauw kwam ik tot de conclusie dat ik zoveel mogelijk pure voedingsmiddelen moest eten en zoveel mogelijk zelf moest koken. We deden dat wel al, want we hebben altijd al redelijk gezond gegeten.

Zo is dan mijn nieuwe levenswijze ontstaan. Ik eet nu heel veel groenten en fruit, noten… Koekjes en gebakjes maak ik zelf. Van pasta en brood kies ik bijna altijd de volkoren variant. Ik eet hoofdzakelijk plantaardig, suikervrij en glutenvrij. Altijd lactose-vrij. Maar ik kan ook wel een lekker stukje vlees of vis waarderen. En af en toe zondigen hoort er nu eenmaal bij!

Ik sport ook graag. Ook hierbij is voeding heel belangrijk. Wat eet ik voor, tijdens of na een training? Wat heeft mijn lichaam nodig om snel te herstellen?

Omdat ik ook heel bewust bezig ben met welk effect voeding heeft op ons lichaam zowel fysiek als mentaal, heb ik enkele jaren geleden de opleiding “Voedingsconsulent” gevolgd en afgerond. In de toekomst wil ik mij nog verdiepen in coaching en sportvoeding.

Met deze blog wil ik jullie een kijkje geven in mijn leefwereld en mijn keuken. Ik wil jullie inspireren om lekkere en gezonde gerechten klaar te maken voor jezelf of jullie gezinnen.

Veel kookplezier!

Veel liefs, Nathalie…

%d bloggers liken dit: