2# Wat ik eet op een dag…

Vandaag zijn we dinsdag 20 april 2021..

Het is al even geleden dat ik nog eens mijn eten met jullie heb gedeeld. Dinsdag is een schooldag voor mij en werk ik voornamelijk van thuis is. Deze keer moest ik in de voormiddag even op verplaatsing.

Ik sta in de ochtend op om 6.30u. Ik drink dan eerst op mijn gemak een tas koffie om echt wakker te worden. Dan begin ik met het ontbijt en de boterhammen voor school. Sinds de allereerste lockdown steken we ons brood in de diepvries en dat moet dus eerst ontdooien.

Mijn ontbijt vandaag bestond uit 2 sneetjes brood met hummus en een tomaat. En een tweede tas koffie. Ik drink trouwens maar 2 tassen koffie per dag. De rest van de dag drink ik gewoon water.

Na het ontbijt begint de drukte van de dag. Keuken opruimen, wassen, aankleden, Noah naar school brengen.. Eenmaal terug thuis heb ik 20 minuten gesport. Benen en billen. Ik probeer minstens 2x per week nog iets anders te doen dan lopen. Meestal is dat dan 1x benen/billen en 1x core. Als ik meer tijd en/of zin heb, dan probeer ik 3 tot 4x..

Na het sporten heb ik mijn tweede ontbijt gehad. Alpro Greek Style met blauwe bessen en homemade granola. Zo heb ik mijn koolhydraten en eiwitten terug aangevuld, wat zorgt voor een beter herstel. Ik dronk ondertussen ook al een halve liter water.
Het recept voor de granola kan je vinden op de website. Bij de zoekfunctie kan je het heel snel terugvinden.

Na het tweede ontbijt werk ik nog aan mijn administratie en heb ik me verplaatst om een leerling te ondersteunen op de school zelf. Ik ben dan ongeveer 2 uur weg. Terug thuis heb ik snel mijn lunch gemaakt, want ik heb maar een half uurtje tijd voordat de vergadering begint om 13.30u.

Mijn lunch bestaat uit een salade: ijsbergsla, komkommer, tomaat, maïs, 50gr feta, zwarte olijven, hennepzaad. Een beetje olijfolie erover en witte balsamico-azijn. Terwijl ik dit eet, is de vergadering al begonnen. Online uiteraard…

Ik heb ook een snack meegenomen omdat de vergadering tot ongeveer 15u duurt. Meestal iets minder lang. En weer een halve liter water erbij.
Mijn snack was havermoutkoekjes van de Lidl (ik ben vergeten een foto van de verpakking te maken, dus dat deel ik nog wel eens). En nog een van de laatste paaseitjes.

Na de vergadering werk ik nog gauw wat administratie af en eventueel mailtjes of telefoontjes die ondertussen zijn binnengekomen. Ik haal Noah op van school. En daarna begin ik aan het avondeten. Tijdens het koken snoep ik wat fruit (blauwe bessen en aardbeien), want we eten pas om 18u.

Het avondeten was een vispannetje en een puree met peterselie. Het vispannetje is een mengeling van vis, scampi, groentjes, bouillon en soja room. Wil je het receptje hiervan? Geef me maar een seintje!! De puree is gewoon een aardappelpuree met verse peterselie erbij. Hier heb ik helaas geen foto van. Mijn honger was te groot!

Na het avondeten heb ik geen behoefte meer aan eten. Dat is niet elke dag zo. Als we vroeger eten, dan eet ik in de avond ook vaak nog iets kleins. En op het einde van de dag heb ik 2 liter water gedronken.

Ik weeg of meet niks af. Ik eet op gevoel en naar behoefte. Soms is dat meer, soms is dat minder. Hangt er ook vanaf hoe actief ik die dag ben en ook hoe ik me voel. Ik probeer wel elke dag genoeg fruit en groenten te eten en voldoende water te drinken.

Wil je meer weten? Dan kan je mij altijd een mailtje sturen. Neem ook eens een kijkje op de website bij voedingscoach en boek voor meer informatie.

Veel liefs,
Nathalie

Gepubliceerd door nathaliemunoz

Welkom op Sun Sea & Food... deze pagina heb ik opgestart om anderen te inspireren en te helpen in hun zoektocht naar lekker en gezond eten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: