Wat ik eet op een dag…

Vandaag zijn we maandag 23 november 2020.

Mijn werkdag ziet er vandaag een beetje anders uit. De leerlingen hebben 50% afstandsonderwijs, dus mijn werkdag begint pas om 15.30u met een overleg.

Vanaf vandaag start ik met een histamine-arm-dieet voor 4 weken, dus zijn er bepaalde voedingsmiddelen die ik voorlopig vermijd. Zo kan ik zien welke voeding mijn astma triggert. Maar ik eet voor de rest nog steeds volgens mijn eigen visie..

Op een weekdag sta ik op om 6u30.
Ik ontbijt om 7u met een kommetje havermoutpap: 30gr havermout gekookt in 300ml water en 1 eetlepel chia. Kaneel mag ik voorlopig niet, dus voeg ik 1 koffielepel kokosbloesemsuiker toe voor wat smaak.
Een klein handje kokosvlokken rooster ik eerst in een droge koekenpan.
En 1 gele kiwi in stukjes.
Ik drink er een koffie met suiker bij.

Tussen het ontbijt en mijn sport om 10u drink ik 600ml water.
Om 10u begin ik met sporten. Eerst een half uurtje benen en billen. Bij de kiné moest ik deze spieren versterken voor de overbelasting aan mijn knie. Ik probeer nu thuis ook minstens 1x per week deze spiergroepen te trainen.
Hierna sta ik op de loopband voor een rondje van 6km slow run op lage hartslag. Ik heb tussendoor weer 600ml water gedronken.
Na het sporten eet ik 200gr Alpro Greek Style aardbei en 2 passievruchten om mijn koolhydraten en eiwitten weer aan te vullen. Na mijn snack drink ik nog een tasje koffie met suiker.

Na mijn snack ga ik douchen en hierna begin ik aan mijn lunch. Vandaag is het een vega sushi bowl. Ik kook 50gr sushi-rijst en begin aan de groenten: rode kool, wortel, komkommer, Chinese kool, edamame en nori. In totaal ongeveer 300gr groenten. De Chinese kool en edamame heb ik even gestoofd. Ik heb nog een koffielepel hennepzaad over mijn groenten gestrooid voor extra eiwitten.

Na mijn lunch deel 1 moet ik gauw naar de bibliotheek. Ik heb een afspraak om 14u. Na de bib, heb ik mijn bord nog eens gevuld met de rest van de groenten. Mijn bord was te klein om alles tegelijk te eten. Dus ik heb 2x zo’n bord gegeten zoals op de foto. Behalve de rijst dan..
Ondertussen heb ik nog 600ml water gedronken voordat ik moet vertrekken naar mijn werk.

Om 17.30u ben ik terug thuis. Na wat dringende mailtjes en telefoontjes begin ik dan aan het avondeten.
Puree van aardappelen, een halve broccoli en 2 gele wortels. 250gr prinsesboontjes met ajuin. De mannen hebben een kipburger en ik een vega burger van Lidl.
Ik drink nog 600 ml water tussen het avondeten en het slapengaan.

Vandaag heb ik namiddag geen snack gegeten. Mijn lunch was groot en ik had er ook geen behoefte aan. Maar meestal eet ik namiddag ook nog iets kleins.

Zo.. Dat was mijn eerste eetdagboek. Ik hoop dat jullie het leuk vonden.. Als jullie opmerkingen of vragen hebben, kan je altijd een reactie achterlaten helemaal onderaan deze pagina!!

Tot de volgende keer…
Liefst, Nathalie

Gepubliceerd door nathaliemunoz

Welkom op Sun Sea & Food... deze pagina heb ik opgestart om anderen te inspireren en te helpen in hun zoektocht naar lekker en gezond eten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: